onsdag 16 januari 2013

Våra grejer

Jag är i skrivande stund mitt inne i en monsterflytt. Har ni flyttat från hus till lägenhet någon gång? Gör det inte, det är mitt enda råd.
Alla som känner oss vet att vi har för mycket grejer. Böcker och vinylskivor är väl lugnt, klart det är jobbigt att flytta sin stora samling, men det finns ju också så mycket glädje i den. Det andra samlandet är värst. Ungefär såna här grejer har vi:
-Limpistol
-Häftpistol
-Stickor och garn
-Jongleringsbollar
-Många pussel
-Gamla kärleksbrev
-Medaljer och priser från gamla idrottsprestationer
-Fina burkar
-En blockflöjt
-Extra skosnören
-Tuschpennor
-Serietidningar
-En darttavla
-Ett bocciaspel
-Roliga tidningsurklipp
-Ett couronne-spel
-VHS-filmer
-En spikmatta
-Tre munspel
-En trollerilåda
-Olika delar till påbörjade projekt, t ex två plastskivor som skulle användas till att sy in i en vinylskivs-axelväska, eller tygbitar till en kjol, eller träbitar till en låda.
-En massagestol
-Rubriks kub (Tre stycken)
-Åtta svampkorgar
-Otaliga små lådor införskaffade för viktiga grejer och viktiga papper, men i regel bara fyllda med några kvitton från ica, lönespecifikationer från 2008, en liten skruvmejsel, tre värmeljus, en rulle presentsnöre, två tomma batterier.

Och mycket, mycket mer i samma stil. Hur packar man det här? Vart ska man ha allt det här i sin lägenhet? I förrådet, tycker kanske ni. Men i förrådet har vi redan en byrå, fem lådor med våra barnliv och minnen, plus L:s snickargrejer. Det är alltså fullt.
Något måste bort. Jag la ut couronnespelet på internet (trots att jag haft det sedan 80-talet och det spelats i varenda hem jag haft = affektionsvärde) och folk blev som tokiga, de är tydligen väldigt populära. Medaljerna gick i soporna, vi kommer ihåg våra storartade fotbollskarriärer ändå. Pusslen blev sorterade i roliga och tråkiga, hälften gick i soporna. Samma sortering på serietidningarna. Och så vidare. Vi är på återvinningsstationen så ofta att personalen börjar heja på oss.
Det som slår mig mitt i det här svåra jobbet är hur extremt mycket tidsfördriv-saker vi har. Alltså det är inga saker man använder till något annat, de passar ingenstans i lägenheten, och de är för många. Vi är helt enkelt kungar på att ta det lugnt, och vi har prylarna för det. Dessutom är båda fullständigt ointresserade av inredning och helt utan förvaringsidéer.

Det är inte så att vi shoppar mycket saker, inköpen är ju utspridda på 29 år och mycket är sånt där man har fått eller hittat en gång i tiden. Vi är väl samlare, bara.

Den här flytten är beräknad att hålla på från 1:e till 31:e januari, dygnet runt. Hoppas vi hinner klart. Största vinsten med nya boendet är att det ligger 50 meter från en fantastisk grönsaksaffär, som har både persilja och palsternacka, varje dag! Ni vet en sån riktig, som man var bortskämd med hemma i Sverige, både i Bergsjön och Hjällbo. Riktig mat! Nu kan det sluta fuskas med lakto-ovo-grejerna, tillslut.

2 kommentarer:

Blogger Kattur sa...

Hahaha! Förlåt, jag vet att det egentligen inte är roligt, men jag kan inte låta bli att skratta. Eftersom jag också går under kategorin samlare så känner jag igen mig mycket. Och eftersom J är ännu värre hamster än jag och dessutom samlar på riktiga samlingsföremål som fantomenserietidningar, frimärken och märklintåg så hoppas jag att vi aldrig flyttar till något mindre. Vi hade dessutom den goda smaken att flytta till gård med över 400kvm uthus och lador. En samlares dröm och en flyttares mardröm. Vi har redan fyllt upp typ hälften med gamla pingisbord, virkesbitar, fönster och annat skoj som kan komma till nytta någon gång.

Riktigt jobbigt var det dock när vi flyttade dit och jag riktigt kunde se grannarnas höjda ögonbryn över att vi flyttade våra saker i skokartonger. Det gjorde vi inte, men J:s fantomensamling var vid flytttillfället samlad i närmare hundra skokartonger...

Mäktigt med 8 svampkorgar. Går de åt?

21 januari 2013 kl. 03:49  
Blogger Fritz sa...

Hahaha, ja ert ställe är ju rena paradiset för en samlare! Svampkorgarna är i lite olika storlek, olika hela och med olika handtag, så jag tycker nog de behövs allihop, du vet, man har en för varje behov. Om man ska va ute länge eller kortare. Om man vill få plats med en liten blåbärshink också inuti korgen. Och så vidare.

10 mars 2013 kl. 08:09  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida