tisdag 18 december 2012

samma

Jag var på en 20-timmars-vistelse i Göteborg i helgen, passande efter den sista hemlängtan-attacken, och nödvändigt eftersom jag hade massa skivor på posten att plocka upp. Tyckte det var väldigt fiffigt att få dem skickade till Göteborg eftersom man slipper utlandsfrakt och tull, men det var ju en rejäl brist i planen då jag måste hämta ut dem personligen och de bara ligger på posten i fjorton dagar. Stress alltså. Men det gick bra.

Gick och tog ett glas med två goda vänner på kvällen och pratade om Karlstad. Bland annat sades följande fantastiska iakttagelse: "Se på dem som flyttade till Stockholm och liksom blev nåt, gjorde nåt. De har klarat att förvalta arvet från Karlstad. Och själv fick man bara med sig en minneslucka på sisådär tio år!"

Vidare diskuterade vi skillnaden mellan dem som flyttade till Göteborg, Malmö och Oslo, jämfört med Stockholmarna. Man kan säga att vi har en blandad mix av avundsjuka, allmän motvilja, beundran...ja, jag vet inte allt. Det är komplext helt enkelt. Vi fick det iallafall till att de som flyttade till Stockholm ville satsa, vi som flyttade till de andra städerna ville chilla. Och nu ångrar vi oss. Lite iallafall.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida