torsdag 25 oktober 2012

Jensen osv.

När jag sist var på kurs pratade vi om bilder, reklam, signaler till kunder, kändisar och lite sånt. Och då dök det upp en bild på Siv Jensen, Fremskrittspartiets ledare, kvinnan bakom begreppet "snikislamisering" och förstås en massa andra dumheter. Det är alltid besvärligt när hon kommer på tal, för bland svenskar är den allmänna opinionen att hon är spritt språngande galen, men i Norge, tja, hon får ju 20% av rösterna.
Ändå, när bilden dök upp, så hörde jag en suck bakom mig där på kursen, och någon som viskade: Oh no! It's the white witch! Och sen ett utspritt fnitter. Och det var liksom nytt för mig, att man fick skoja så, här.



                                                                   The white witch.


För den som inte vet så mycket om Fremskrittspartiet kan man jämföra med vilket som helst av de andra nordiska missnöjespartierna egentligen. I början handlade det mest om att sänka skatten, och nu handlar det mest om att stoppa migrationen. Och så pratar de ibland om äganderätten, som de tydligen upplever som förskräckligt hotad. Carl I. Hagen var partiledare i 28 år innan Siv Jensen dök upp, jag minns honom inte riktigt, bara som ett hemskt ord när man var liten, lite som Hitler eller Bildt, ni vet de där orden som man inte begrep som barn men ändå rent instinktivt fick kalla kårar av. Skulle tro att Siv Jensen är ett sånt namn för barna idag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida